Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

torsdag 20 juni 2013

Tunnbröd!

Ibland bakade min mamma mjuka tunnbröd när jag var liten. Både min bror och jag var som tokiga i dem! Jag kom att tänka på de där tunnbröden och blev sugen på att baka själv! Barnen tyckte att de var lika goda som jag tyckte när jag var barn!

 
14 kakor
 
1/4 pkt jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
2 msk sirap
1/2 tsk hjorthornssalt
1,5 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
 
Smula jästen i degbunke.
Smält smöret. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten samt salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta in vetemjölet.
Låt degen jäsa i 45 minuter.
Dela degen i 14 delar och rulla varje del till en rund bulle.
Kavla ut med kruskavel till runda knappt 1/2 cm tjocka kakor.
Stek dem i torr stekpanna på medelstark värme i ca 2 min på varje sida.
 Låt kakorna svalna under bakduk på galler.

2 kommentarer:

  1. Är detta ungefär samma som det Ernst gjorde i sitt sommarprogram häromdan tro! Stompa tror ja han kallade det! Det ska ja prova! Nån dag! Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Det är väl något liknande som Ernst gjorde! Prova - det är jättegott!

    SvaraRadera